Víte, že na nádrže na dešťovou vodu existují i dotace? A jak fungují?

Mnohdy se ve spoustě krajů České republiky neustále řeší nedostatek vody pro užitkové účely i pro klasické zavlažování. I proto se zvýšila například na ploše soukromých pozemků potřeba nějak vodu kumulovat a držet ji pro pozdější využití. S tím vám můžeme pomoci mi, kteří dodáváme a spravujeme nádrže na dešťovou vodu. 

Proč jsou dotace na dešťovou vodu potřeba?

Jedná se o dotaci, která je vázaná vyloženě na tento konkrétní druh absorpčního systému. Pokud byste ji tedy chtěli aplikovat na některé povrchové systémy, které se funkcí i technickým řešením výrazně liší těm našim, tak návrh bude určitě neúspěšný. V rámci těchto konkrétních systémů jsou dotace poskytovány především proto, že je pořizovací cena poměrně vysoká. Další náklady na údržbu a výměnu součástí jsou naprosto nulové, protože systém vydrží bez péče pod zemí celé desítky let. Ale pořizovací cena všem těmto výhodám a kvalitám pochopitelně odpovídá. Díky nim si systém mohou dovolit i drobní podnikatelé, nebo i klasičtí majitelé nemovitostí a pozemků, kteří jej pochopitelně dobře využijí.

Jak dotace funguje a proč si nechat poradit

Dotace funguje víceméně jako kterákoliv jiná. Základem je podání úspěšného dotačního návrhu a jeho následné schválení. Dotace na dešťovou vodu ale stejně jako kterékoliv dotace týkající se stavebnictví a funkčních věcí, musí obsahovat i odborné posudky, a především přesné nákresy a technologické parametry.

V tomhle ohledu se bude spousta lidí mýlit při podávání návrhu, a proto jsme tady my, kteří vám i se samotným dotačním návrhem rádi pomůžeme. I když se jedná o placenou součást, tak vám poradíme jak a kdy dotačním návrh podat, zároveň se postaráme o kompletní zhotovení veškerých nutností a v neposlední řadě se můžeme pochlubit úspěšností přesahující 95 % podaných dotačních návrhů!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.