Z čeho všeho se vlastně skládá kompletní síť na svádění dešťové vody?

Samotné nádrže na dešťovou vodu jsou až pomyslnou špičkou ledovce, protože po cestě musí nejdříve voda překonat několik důležitých součástí, které konečný komplex má. V dnešním článku si všechny tyto části představíme tak, abyste o našich produktech mohli mít opravdu co nejlepší představu.

Nádrže na dešťovou vodu jsou srdcem celého systému

Jak již bylo zmíněno, tak srdcem systému je pochopitelně samostatná nádrž. Nádrže na dešťovou vodu jsou zároveň i nejdražším a nejrozměrnějším zařízením, které je v celém komplexu. Může mít různé velikosti a dokonce i různé tvary. Některé jsou například podélné a vybavené standardním žebrováním, které zpevňuje konstrukci nádrží k jejich co nejvyšší výdrži. 

Celé nádrže jsou víceméně ukryty pod zeminou a vy tak můžete vidět jen jednu jedinou jejich část. pro jakékoliv případy oprav, čištění nebo okamžitého přístupu, je možnost přistupovat do nádrží také horním poklopem, který v podobě kanálu z pevného plastu dosahuje až na samotný povrch.

Vsakovací jímky a moduly

Voda se ale musí do nádrží nejdříve nějak dostat a o to se starají především vsakovací jímky a moduly, které z povrchu odvádějí vodu. Mohou tak fungovat jak pro přívod vody do nádrží, tak i jednoduše pro rychlejší odvod vody a zabránit tak v typických místech tvorbě kaluží. 

Mimo jich samotných je pochopitelně potřeba poté vodu čerpat i zpátky. Většina lidí pořizující si nádrže na dešťovou vodu pro ně má pochopitelně dostatečné využití. Nejčastějším užitím pro takovou vodu je například užití jako zalévací užitková voda, nebo případně dokonce i jako voda užívané ke splachování toalety. O odvod vody z nádrží se starají čerpala, která se dodávají v sadách k nádržím a jsou tak přizpůsobeny jejich velikosti adekvátním výkonem.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.