Jak probíhá příprava pro vsazení nádrží do prostoru? Poradíme vám!

Snad naprostá většina lidí, která má rozsáhlý pozemek s potřebou zalévat, už za poslední roky přemýšlela nad všemi možnými eventualitami zavlažování. Možností je opravdu velká spousta, můžeme investovat do vlastní studny, nebo mít spoustu pozemních nádrží.

Jenže existuje právě i řešení, které vám nabízíme my, které je praktičností a finanční stránkou věci přesně mezi obojím. Nádrže na dešťovou vodu, které se vsazují do země, jsou velice specifickou záležitostí. Dnes vám poradíme, jak vypadá jejich instalace.

 

Příprava kanálů pro nádrže samotné

Nádrže jsou po úspěšné instalaci vždy schovány přímo podzemí. To znamená, že až na některé vstupní body na povrchu vůbec nevidíte, kde nádrže vlastně jsou. Proto je potřeba pro nádrže vybudovat dostatečnou síť. 

Ta ani nemusí být nijak extrémně hluboká, ale spíše je tady potřeba dodržet extrémně důležité pravidlo toho, že bude voda do nádrže putovat víceméně díky gravitaci. Proto musí být od vstupního bodu po nádrž vždycky dodržený určitý sklon, který to umožní.

 

Většina nádrží je samonosná

Nádrže jsou většinou samonosné. To znamená, že není potřeba základnu pro jejich usazení, jakkoliv betonovat a dělat zde kotvy pro jejich pevné uchycení. Zcela naopak postačí jemný štěrk a písem, který umožní nádrže dobře usadit do připraveného povrchu. Díky tomu jsou retenční nádrže odolné i proti jemným pohybům půdy, které mohou být při přetížení na povrchu, nebo při seismické činnosti.

 

Samotné ukládání systému

Ačkoliv jsou nádrže na dešťovou vodu i jejich vybavení ze specializovaného plastu, tak bychom rozhodně nedoporučovali usazovat systém jenom vlastní manuální silou. Mnohem lepším řešením je použití mechanického ramene, které například naše společnost zprostředkovává. I samotné ukládání tak může být velice jednoduchou záležitostí.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.