Proč jsou nádrže na dešťovou vodu tak moc oblíbené?

Nádrže na dešťovou vodu se v posledních letech staly doslova extrémně oblíbenou součástí naprosté většiny pozemků od rodinných domků až po rozsáhlé zahrady. Do jisté míry totiž dokáží řešit každoroční nedostatek užitkové vody, která pravidelně přichází kolem srpna. 

Mnozí se ale ptají, proč jsou právě nádrže na dešťovou vodu tak moc oblíbenou technologií. Na to vám velice rádi odpovíme my tím, že vám předvedeme několik nejzásadnějších výhod, které současné nádrže mají oproti konkurenčním řešením!

 

Záruka na materiál přes více, než sto let

Materiál, který je použitý na nádrže, patří mezi ty chemicky nejodolnější, které v současnosti běžně používáme. Takzvaný polyethylen je formou plastu, který vyniká doslova extrémní odolností vůči syntetickým i přírodním činitelům. Na materiál retenční nádrže tak můžeme v pohodě dát garanci desítek let, která u některých výrobců může přesáhnout dokonce i století. Rozhodně se tak nemusíte bát toho, že by se pečlivě zakopaná nádrž musela zanedlouho vytahovat kvůli zásadní poruše.

 

Speciální technologie výroby

U materiálu zůstaneme i v dalším odstavci, protože se kolem něj točí další extrémně důležitá vlastnost. Ta je tentokrát zaměřena vyloženě na technologii výroby jako takové. Při prozkoumání nádrží totiž zjistíte, že nenajdete žádné spáry. To je možné jenom díky tomu, že je nádrž vyráběna za pomoci kroužení, což je moderní technologie modelování výrobků z jednoho jediného kusu plastu.

 

Nenarušují design zahrady

Další výhodou je, že opravdu nedokáží narušit design zahrady. Pokud se podíváme na klasické nádrže na povrchu, tak mnohdy dokážou být ohyzdnou součástí jinak krásného prostoru. A to nepočítáme ten nepříjemný fakt, že mohou zároveň i zabírat spoustu jinak potřebného prostoru. Umístění nádrže do podzemí je tak více nežli jenom dokonalým řešením.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.