Pořízení a instalace nádrží na vodu může být jednoduchá a levná

Nádrže na dešťovou vodu jsou moderní technologií, jak vstřebávat, distribuovat a následně využít vodu padající k nám z nebes. Je mnohem oblíbenější metodou, jak získávat vodu pro užitkové účely denně a zcela zadarmo. Kolik ale může stát její pořízení? 

Stavba nádrže na dešťovou vodu je jednoduchá

Jakmile začneme řešit samotnou nádrž na dešťovou vodu, tak nesmíme zapomenout, že se nejedná jen o nádrž samotnou. Ta je doslova špičkou ledovce a je jen malou součástí celého systému. Vše začíná poblíž povrchu, kde se nacházejí absorpční kanálky, kterými proniká voda do kompletních rozvodů. 

Druhou částí komplexu jsou pak veškeré trubky, kterými se voda postupně dostává až do samotné nádrže v profiltrované nejčistější verzi a zde pak leží do té doby, než ji čerpadlo opět pošle zpět na povrch pro váš užitek. 

Instalace nádrží se tak zdá jako ohromně složitá záležitost, ale ani zdaleka to tak není. Nejobtížnější částí je vyhloubení děr podle rozměrů nádrže a všech komponentů a rozvodů kolem ní. Je potřeba myslet na to, že voda stéká samospádem a tím pádem musí být u celého rozvodu lehký sklon směrem dolů do nádrže. Takto připravené díry a cesty pro rozvody se pak nemusí nijak betonovat, ale stačí je pouze vysypat jemným štěrkem, na kterém se spolehlivě celý komplex usadí.

Dotace na dešťovou vodu ulehčí vašim financím

Nákladný systém a stavba se může odlehčit o naprostou většinu výdajů díky specializované dotaci, který by měla právě co nejvíce zákazníků přivést k používání těchto systémů. Dotace na dešťovou vodu je mimo jiné i službou distribučních společností, kdy vám v rámci celkového projektu dokáže společnost samostatně zařídit veškerou nutnou dokumentaci, projekt a formality k získání dotace. Takto získané dotační návrhy pak disponují ohromnou úspěšností, kdy v průměru neúspěšně končí maximálně pět dotačních návrhů ze sta. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.