V jakých základních hodnotách mohou být nádrže na dešťovou vodu odlišné?

Nádrže na dešťovou vodu dokáží mimo svých všeobecně známých technologických výhod nabídnout tak nemalé množství variant. To se může promítnout na tom, kolik lidí se nakonec rozhodne pro jejich koupi a jak velká je šance, že se také vám nádrže do budoucna zalíbí. 

V rámci dnešního článku se přitom podíváme na několik důležitých vlastností, které se u nádrží jako takových řeší nejvíce, a proč jsou tak moc důležité při výběru.

Velikost nádrže je úplný základ

Pochopitelně nikoho nepřekvapí, že nádrže se i v tomto případě oddělují hlavně podle velikosti. Výběr je přitom opravdu velký. Nejmenší dostupné nádrže se pohybují ve vysokých stovkách litrů, ale standardem jsou tisíce litrů objemu. To díky tomu vystačí i na poměrně dlouhé období bez přísunu dešťů na velkém pozemku. Dnes už ale jsou naprosto běžné nádrže i s kapacitou kolem pěti tisíc litrů, které pojmou opravdu velké množství zásob.

Tvar nádrží pro instalaci a usazení

Velikost a tvar spolu rozhodně nejdou ruku v ruce. Jak v případě horizontálně, tak i v případě vertikálně orientované nádrže, najdete velké i malé možnosti objemu. Zásadním rozdílem ale je, jak moc hluboko se u vás dá na pozemku kopat, nebo jak moc velkou plochu smíte odkrýt pro nádrž jako takovou. Z toho důvodu jsou tak i specifické varianty jako akumulační plastové nádrže na dešťovou vodu ACQUA, které spadají mezi zástupce plochých nádrží s nízkým profilem, vhodných pro umístěno do menších hloubek.

Příslušenství v rámci nádrže

V rámci příslušenství se u nádrže budeme většinou bavit hlavně o čerpadle a jeho hodnotách. Čerpadlo je kvůli umístění pod zemí rozhodně jedinou variantou, jak můžete rychle a efektivně čerpat vodu a opět ji na pozemku používat. U jednotlivých nádrží jsou přitom různá čerpadla, která vyhovují pro různé účely.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.