Víte jak fungují dotace na dešťovou vodu? Seznámíme vás s jejím obsahem i postupem

Dotace na dešťovou vodu jsou možností, jak se dá velice jednoduše ušetřit ohromná spousta peněz na realizaci vlastní nádrže na dešťovou vodu. Nejedná se totiž ani zdaleka o levnou záležitost a to ani v případě, kdy chcete nádrž jako jednu z nejzákladnějších možností. Jak celá dotace probíhá a jak s námi lze spolupracovat, vám řekneme v rámci dnešního článku.

Jak funguje naplánování dotace?

Dotace jako taková je schválená a čerpaná ještě předtím, než samotné nádrže pořizujete a platíte. Jako první přichází na řadu pochopitelně odborní konzultace a také dotazník se všemi potřebnými informacemi. Pokud je to opravdu nutné, tak je pochopitelně následuje i osobní návštěva pozemku, kdy si odborníci kompletně projdou veškeré důležité podklady.

Jakmile jsou kompletní informace pohromadě, tak my jakožto zprostředkující společnost vypracujeme veškerou odbornou dokumentaci a dotaci jako takovou okamžitě podáme. Do té doby je důležité poznamenat, že se za zprostředkování dotace opravdu nic neplatí. Neplatíte tedy v případě, kdy se nepodaří dohodnout všechny potřebné podklady a materiály a také ne v případě, kdy dotace nakonec úspěšně neprojde.

Dotace na dešťovou vodu mají ohromnou úspěšnost

Jenže počet dotací, které do budoucna nebudou schváleny je opravdu velice malý. Konkrétně je to přibližně pouhých pět procent z celkového počtu dotací, které podáme. Teprve moment, kdy dotace na dešťovou vodu úspěšně projde a je schválena, platíte poplatek za její kompletní zprostředkování. Ten je ale opravdu pouhým zlomkem oproti tomu, co vám dotace naopak ušetří. Především u nákladnějších absorpčních systémů může být finální ušetřená částka opravdu i v desítkách tisíc korun. A to vše bez jakýchkoliv starostí, nebo problémů, co byste museli řešit.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.