Jaká je údržba a samotné usazení nádrží na dešťovou vodu?

Samotné nádrže na dešťovou vodu a jejich systém jsou dělány jako kompletně bezúdržbový systém. Není tak potřeba do nich pravidelně nějak zasahovat, měnit jejich součásti nebo je dokonce kompletně spravovat. Můžete se bez potíží spolehnout na to, že nádrže dokáží fungovat v zemi po desítky let, a to bez jakýchkoliv omezení či dokonce likvidace. 

Jenže často se mohou u našich zákazníků ukázat otázky, jak je to vůbec s jejich samotným usazením nebo dokonce údržbou. Na tyto otázky vám odpovíme právě dnes.

Instalace nádrží s naší pomocí

Samy retenční nádrže na dešťovou vodu mohou dosahovat úctyhodné váhy, proto není jejich usazování vlastními silami víceméně možné. Naše společnost vám ale dokáže poradit a pomoci s jejich instalací. Součástí služby je totiž dovezení kompletně celého systému, který potom za pomocí mechanického ramene jednoduše skládáme do předem připravených zákopů.

Nemusíte být sami ani na výkopové práce

Výkopové práce vám rovněž můžeme pomoci udělat. Jedná se většinou o jednu jedinou větší díru na samotnou nádrž, jinak je zásadní správě odstupňovat kanálky pro budoucí svody, aby gravitací tekla voda do nádrží. Hlavní výhodou je, že jsou nádrže samonosné. To znamená, že po vyhloubení děr nepřichází žádné betonování a další obtížné úpravy povrchu. Zcela naopak se povrch upraví velice jednoduše vysypáním jemným štěrkem.

Nádrže jsou poté zcela bezúdržbové

Nádrže pak dokáží desítky let plnit svoji úlohu, aniž by přitom došlo k jejich poškození. U svodů je ale potřeba dávat na to, že na místech, kde vstupuje voda do nádrží, mohou s vodou vstupovat i nečistoty. Pokud tedy máte například starosti o zanesení listím a dalším materiálem, tak pravidelně vyměňujte a čistěte filtry, které jsou u svodů jako takových. Díky tomu tak předejdete usazování nečistot v nádrži.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.