Chcete čerpat dotace při rozšiřování svého bydlení? Vyzkoušejte některou z těchto!

Ačkoliv to není tak dávno, co byly dotace víceméně výhradní záležitostí firem a institucí, tak dnes je může bez potíží čerpat i jedinec a rodiny. Jedním z nejoblíbenějších okruhů takových dotací jsou hlavně ty, které jsou určeny k čerpání na konkrétní zdokonalování domácností.

O tyto dotace se stará především naše Ministerstvo místního rozvoje, které vytvořilo několik důležitých programů, které se velice aktivně podílejí na rozšiřování celé řady domácností.

Pořiďte retenční nádrže na vodu velice levně

Každoroční boj se suchem je v Česku velice intenzivně vnímaným problémem. Víceméně se s ním potýká většina lidí, protože postihuje jak majitele pozemků, tak i zemědělce, zahrádkáře nebo dokonce i různá sportoviště.

Přitom existuje speciálně dotace na dešťovou vodu, která je zavedena v rámci programu Dešťovka. Budoucí majitel nádrže tak může čerpat jednoduše specifickou dotaci, která slouží k pokrytí nákladů nejen na nákup samotné nádrže, ale také i všech spojených nákladů. Díky tomu můžete sehnat retenční nádrže opravdu velice levně.

Podpora energetické nezávislosti domácností

Dalším z mnoha moderních trendů je také energetická nezávislost. Tento pojem za sebou skrývá celou řadu velice zajímavých možností, jak vybavit svůj dům. Těmi nejčastějšími jsou především solární panely umisťované na střechu, popřípadě také i celá pole solárních panelů u majitelů větších pozemků. 

Solární energie přitom byla poměrně dost dlouho odmítaná v rámci všeobecné podpory. Přitom se dá říct, že se jedná o jednu z těch nejčistějších energií, které máme k dispozici. Jedinou nevýhodou je, že může být výkon závislý na počasí a může zabírat i poměrně dost prostoru. S tím ale mohou pomoci i moderní tepelná čerpadla, která zase nabízí možnost, jak neužitou nebo unikající energii opět využít. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.