Nevěříte nádržím na dešťovou vodu? Ukážeme vám jejich klíčové vlastnosti

Retenční nádrže na dešťovou vodu se stávají v posledních letech jedním z produktů, které jsou ve všeobecném stavitelství vyhledávány opravdu enormně. Jsou totiž poměrně dost elegantní možností, jak můžete uchovávat velké množství vody, přičemž vás to nestojí ani metr prostoru na pozemku. 

Jenže spousta lidí má právě z této zásadní výhody – jejich uložení pod zemi, strach kvůli kvalitě a výdrži. My vám dnes přinášíme informace o našich produktech, které tyt obavy doslova rozplynou vniveč. 

Speciální technologie kroužení při výrobě

U většiny různých výrobků si můžeme všimnout toho, že jsou svařovány z více kusů. Dělené formy jsou jednodušším způsobem výroby ve všech ohledech. Jenže zároveň s sebou nesou i nepříjemná rizika, která se mohou na kvalitě a funkci výrobků odrazit. V případě retenční nádrže se ale nemusíte o takové komplikace bát. Takzvané kroužení je speciální metodou, za které se pomocí odstředivé síly a gravitace formuje jeden kus materiálu do finálního výrobku. Žádné sváry tak znamenají, že nenajdete v konstrukci žádná slabší místa.

Extrémně odolný materiál polyethylen

Polyethylen by se dal bez nadsázky považovat za jeden z těch nejdůležitějších vynálezů moderní doby. Tento velice odolní plast je důvodem, proč můžeme distribuovat celou řadu výrobků a produktů s takovou odolností, jako nikdy předtím. Pochopitelně je tato vlastnosti i důvodem, proč můžete tak moc důvěřovat v kvalitu nádrží na vodu.

Polyethylen v tomto případě využívá všech svých vlastností. Přirozeně se totiž jedná o velice foremný druh plastu, který je odolný proti mechanickému poškození. A to je dáno především tím, že je plně plastický oproti ostatním druhům materiálů. Vedle toho je pro něj ale i klíčová další vlastnost, kterou je extrémní chemická odolnost. I v nehostinném prostředí země vydrží neporušen minimálně desítky let. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.