V čem jsou moderní retenční nádrže lepší oproti starším konkurentům?

Retenční nádrže na dešťovou vodu jsou jednou z moderních možností, jak se vyhnout nedostatku užitkové vody na pozemku. Pro spoustu lidí je ale v rámci pohledu na jejich cenu nepochopitelné, v čem jsou o tolik lepší než jejich předchůdci.

V našem sortimentu přitom najdete nejen levné, ale i opravdu drahé a rozsáhlé systémy. Sami tak považujeme za dobrý nápad vám představit aspoň zlomek výborných vlastností, které z nich dělají opravdu systém, do kterého se vyplatí investovat.

Nenajdete žádné slabé body

U starších technologií jste vždycky mohli časem najít slabé body, konkrétně spoje, ve kterých se mohly tvořit trhliny a postupně tak mohla upadat funkce a kvalita celého systému. To ale není případ, který by zažívaly kvalitní retenční nádrže. Ty jsou vyráběny takzvanou metodou kroužení. To znamená, že se v rotační formě za užití gravitace a odstředivé síly postupně vytvaruje celý objekt z jediného kusu materiálu. Absence jakýchkoliv svárů tak pochopitelně výrazně zvyšuje životnost nádrží.

Chemicky dokonale odolný materiál

Velice důležitou vlastností je také materiál jako takový. Polyethylen je moderním plastem, který je dnes víceméně všudypřítomný. Vyrábějí se z něho jak drobné předměty, kupříkladu běžné PET lahve, tak i větší předměty jakými může být právě i taková nádrž. Hlavní výhodou je jeho opravdu extrémní chemická odolnost, díky níž ani po desítkách let v zemi nádrž nevypoví službu.

Elegantní a estetické řešení

Oproti různým barelům a velkým nádržím na povrchu, jsou retenční nádrže mnohem elegantnějším řešením. Důvod je přitom velice jednoduchý. Jsou kompletně uloženy v podzemí. Na povrchu tak vidíte jenom malý poklop sloužící k přímému přístupu do nádrže jako takové a různá vstupní tělesa. I přes potřebu zakopání nádrže je ale celý systém jednoduchý a dobře se o něj stará.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.