Jaké jsou základní technické výhody, které mají nádrže na dešťovou vodu?

Nádrže na dešťovou vodu jsou všeobecně dokonalým způsobem jak uchovávat dešťovou vodu po dlouhou dobu k pozdějšímu užívání. Řada lidí se tak dokázala vypořádat s nedostatkem vody během letní sezony, která zužuje především zahrádkáře. 

Pořízení nádrží na dešťovou vodu díky specializované dotaci na dešťovou vodu a asistenci naší společnosti, není už ani zdaleka tak složitá a nákladná. Mnozí se ale stále rozmýšlejí nad tím, jestli je investice do nádrže na dešťovou vodu správná a jestli se dokáží vyrovnat slíbeným parametrům. Přinášíme vám technické výhody, která vás o tom určitě dovedou přesvědčit.

Naše nádrže na dešťovou vodu nemají žádné spáry

Spáry jsou na každém výrobku místem, které je potencionální slabinou. Pochopitelně zde není materiál úplně konzistentní, ale je víceméně slepený z dvou kusů. U nádrží na dešťovou vodu by to pochopitelně mohla být velká komplikace a proto jsou vyráběny kompletně bez jakýchkoliv spárů.

Této metodě výroby se říká kroužení. Jeden kus materiálu se uvnitř formy upravuje pomocí odstředivé síly a gravitace ve foremné podobě se tak dokáže vytvarovat, aniž by zde byla potřeba jakéhokoliv spáru.

Použitý polyethylen má vysokou odolnost

Polyethylen je jedním z nejdůležitějších lidských vynálezů posledních let. I když se vám to nemusí zdát, tak bychom bez tohoto plastu byli spoustu let pozadu. Používá se nejen na technické nádrže jako mohou být nádrže na různá paliva, žíraviny a také nádrže na dešťovou vodu.

V každodenním životě jej můžeme vidět i jako materiál na PET lahve a v mnoha dalších formách. Hlavní výhodou polyethylenu je jeho ohromná odolnost vůči chemickým činitelům. Díky svojí odolnosti mohou být nádrže umístěny desítky let v nehostinném prostředí podzemí a i přesto se nemusíte bát degradace materiálu.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.