Můžete využívat nádrže na dešťovou vodu i když nelze kopat do hloubky?

Nádrže na dešťovou vodu mají oproti celé řadě dalších druhů nádrží velké výhody. Mezi jednou z těch největších výhod je především fakt že jsou kompletně umístěny v zemi. Díky tomu tak nádrže v první řadě nijak nezabírají místo na samotném povrchu, ale zároveň také nebudou narušovat design a estetiku zahrady.

Existují ale případy, kdy by jejich instalace mohla být komplikovaná. Typickým příkladem může být moment, kdy se nám nepodaří kopat do takové hloubky, abychom mohli větší nádrže schovat. Důvodem v takovém případě bývá geologické podloží, které neumožňuje takové kopání. Co ale dělat v takovém případě?

Nádrže na dešťovou vodu s různou orientací

Jednotlivé systémové součásti jako jsou svody nebo vstupní místa do systému, jsou poměrně malé, a především nemusí být ve větší hloubce, bohatě postačí jenom mít dostatečný sklon pro přirozené protékání vody. Problémem ale může být samotná nádrž, která se nemusí vejít do země, pokud je nádrž orientovaná na výšku. 

Existují ale i takové nádrže, které naopak mohou být vhodné přesně pro tyto účely. Takzvané nízké samonosné nádrže na vodu jsou možností, jak se vám může bez problémů podařit instalovat nádrž i v případě, kdy nemůže kopat do větších hloubek.

Všechny vlastnosti zůstávají stejné

Rozhodně by vás mohlo zajímat, jestli takový druh nádrže nebude nějakým způsobem omezený nebo nedostatečně vybavený. Jediné, co je zde rozdílné oproti ostatním nádržím je ale tvar. Proto se nemusíte rozhodně bát toho, že byste neměli stejné množství možností jako u kterékoliv jiné. Vybírat si můžete v různých velikostech a objemech, stejně také jako s různým dodatečným vybavením a velikostí systému. Jedná se tak o ideální řešení, které může vyřešit nejeden nepříjemný problém s instalací.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.