Proč zvolit moderní nádrže na dešťovou vodu před jinými řešeními?

Mnozí klienti se mohou pravidelně pozastavovat nad jednou zásadní otázkou. Jsou opravdu nádrže na vodu až tak skvělé a precizní, aby se nám vyplatilo investovat do jejich nákupů? Otázka je to velice zajímavá a existuje na ní jednoznačná odpověď.

Cena nádrží na dešťovou vodu, je sice mnohem vyšší, než byste měli u menších řešení, ale zcela po právu zde také potkáte výhody, které vám nic jiného nedokáže rozhodně nabídnout. A proto si dnes opět zopakujeme ty největší, které oproti dalším technologiím retenční nádrže mají.

Čistá voda bez vnějších vlivů

U povrchových nádrží řešíme problematický fakt, že je voda neustále přehřívaná sluncem. To postupně může pomáhat v tvoření a množení bakteriálních kolonií. Pokud používáte vodu jenom pro zalévání, tak to rostlinám nevadí, ale pochopitelně mohou nádrže časem zapáchat, což na zahradě nechcete. Oproti tomu v podzemí uložená retenční nádrž udržuje vodu v neustálém chladném prostředí, kde tyto problémy vznikat nebudou.

Dlouhá výdrž nádrží

U povrchových nádrží bývá jejich životnost poměrně nízká. Pokud chcete opravdu udržet nádrže v dobrém stavu, tak na povrchu musíte měnit přibližně každých tři až pět let všechny nádoby. Oproti tomu polyethylenové retenční nádrže dokáží vydržet ve stoprocentní kvalitě minimálně desítky až stovky let. Díky tomu tak můžete počítat s tím, že investice do takové nádrže je víceméně doživotní.

Estetické řešení pro zahrady

Pokud se nebavíme jenom o užitkovém, ale také estetickém prostředí, tak nádrže na dešťovou vodu jednoznačně vítězí před pozemními řešeními. Kompletně jsou totiž ukryty nízko pod zemí, což znamená, že na povrchu nádrž není nijak zřejmá. Jediná zřejmá místa jsou ta, kde se voda dostává do systému a také poklop, kterým můžete do nádrží nahlížet.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.