Podle jakých parametrů byste měli nádrže na dešťovou vodu ideálně vybírat?

Nádrže na dešťovou vodu se sice můžou zdát jako poměrně jednoduchá skupina velice podobných zařízení, která pro nás budou k dispozici vždycky za stejných okolností. Jenže to je jenom zdání, které mnohdy může být i daleko od pravdy. Zcela naopak jsou nádrže na dešťovou vodu velice rozmanitým světem, kde budete potkávat desítky různých komponentů a provedení nádrží jako takových.

A v rámci dnešního článku vám odpovíme na poměrně jednoduchou, ale zásadní otázku. A tou je, podle jakých parametrů nádrže ideálně vybírat. Pochopitelně jsme vám sami vždy k službám, ale mít přehled se vždy hodí.

Orientace nádrží je naprosto zásadní

Jednotlivé nádrže na dešťovou vodu mohou být velice odlišné podle toho, jakou vůbec mají orientaci. To pro vás bude velice důležité kvůli tomu, že podle toho bude potřeba vybudovat síť výkopů, do kterých se bude následně celý systém usazovat. Pokud tak například víte, že hluboké výkopy jsou u vás problém, tak je ideální volbou horizontální nádrž. Naopak v případě, kdy je nádrž třeba umístit do nejmenší plochy, je spíše nutné volit vertikální nádrž s malou zastavěnou plochou.

Předpokládané používání systému

Různé systémy mohou být navrženy podle toho, na co následně budou používány. Naprostým minimem je pochopitelně pro všechny nádrže už jenom odčerpávání kvůli potřebě zalévání. Jenže mnohdy existují také sestavy pro splachování a zalévání, které mohou dokonce čerpat vodu pro využití jako splaškovou vodu.

Na kapacitě vždycky záleží

Samotná kapacita nádrže je zásadním parametrem, který je nejvíce otázkou toho, jak velké investice chcete do systému investovat a kolik na něj máte prostoru. Pochopitelně čím větší nádrž, tím více kopání a peněz kolem ní bude. Ale zase vám může uchovat vodu i na celé týdny používání!



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.