Podle čeho vybírat nádrže na dešťovou vodu? Jednoduchý průvodce základními vlastnostmi

Nádrže na dešťovou vodu jsou rozhodně opravdu velice rozsáhlým artiklem. Můžeme si vybírat z celé řady specifických kousků, které mohou i při stejné funkci fungovat zcela odlišně. Zároveň přitom musíme zohlednit také proporce pozemku, které jsou pro výběr nádrže zcela zásadní.

V rámci dnešního článku si tak projdeme jednu z věcí, se kterou vám při prodeji rádi pomůžeme. A to návod k tomu, jakou nádrž ideálně vybírat přímo na váš pozemek.

Základní parametr je velikost nádrže

Pochopitelně je nejdůležitějším parametrem samotná velikost nádrže. Vedle její užitelnosti je především velikost ukazatelem toho, na kolik procesů vám může vydržet. Nejmenší nádrže se vyrábějí v řádu stovek litrů kapaliny, ale mnohem častější jsou rovnou tisíce litrů. Taková nádrž vám v plném stavu dokáže vydržet i na několik týdnů zalévání, pro případ úplného sucha. 

Výkon čerpadla vody je důležitý

Nádrž je uložena v podzemí. Jakmile chceme vodu použít, tak přichází na řadu čerpadla, která se starají o její přesun. Výkon čerpadla je přitom extrémně důležitý. Některé systémy mají čerpadlo jako součást systému, u těch levnějších žádné čerpadlo v základu není. Zásadní je ale jeho síla. Podle toho se pochopitelně snižuje efektivní vzdálenost přenosu vody k užití, nebo síla proudu. To nás teoreticky omezí hlavně v případě, kdy máte vodu na zalévání.

Tvar nádrže a její orientace

Nádrže můžete najít v celé řadě různých tvarů. Některé jsou například orientovány spíše vertikálně a mohou připomínat tvarem větší kužel. Jiné retenční nádrže jsou naopak orientovány spíše horizontálně a nejčastější zaujímají obdélníkové tvary. O pevnost a kvalitu nádrže se v každém případě postará sada žeber, která zabraňuje materiálu v postupné deformaci pod zemí. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.