Příprava nádrže na dešťovou vodu je mnohem jednodušší, než by se mohlo zdát

Nádrže na dešťovou vodu nabízí moderní způsob jak zachytávat, uchovávat a opětovně použít vodu, která nám padá doslova jako dar z nebes. Oproti všem předchozím technologiím jsou vysoce efektivní a nabízejí celou řadu výhod, které jiné technologie neměly. 

Mnozí ale mají obavy z toho, že jsou usazeny pod zemí. Bojí se nejen jejich poruchovosti, ale také jejich přípravy a instalace jako takové. Všechny tyto zbytečné obavy vám dnes vyvrátíme! 

Nádrže s vysokou životností a stabilitou

Nádrže na dešťovou vodu se vyjímají vysokou stabilitou a životností. Použitým materiálem je zde polyethylen. Jedná se o moderní plast, který má výborné vlastnosti nejen z pohledu ohebnosti a fyzikální odolnosti, ale především chemické stálosti. Ani za desítky let tedy nehrozí, že by se začal působením zeminy rozkládat. 

Vedle toho je potřeba počítat i s faktem, že je polyethylenová nádrž tvořená pomocí kroužení. Jedná se o speciální metodu, v rámci které nejsou na nádrži jakékoliv spoje. Tím se eliminují slabá místa, která by mohla degradovat v případě dlouhodobého tlaku. 

Příprava i instalace je velice jednoduchá

Na přípravu a instalaci nádrže na dešťovou vodu ve většině případů rozhodně nebudete sami. Je možnost v rámci ceny dohodnout jak přivezení tak složení sestavy, která u větších objemů může být dost velká a těžká. Pomoc vám stejně tak může přijít i v ohledu připravování kanálů pro systém jako takový. 

Výkopové i jeřábové práce dokáží zařídit prodávající společnosti. Zásadní výhodou samonosných nádrží na dešťovou vodu je i fakt, že není potřeba žádná specifická úprava dna. Stačí jenom připravené díry vysypat jemným štěrkem a nádrže se po usazení nehnou a budou stabilně držet v zemi jako celek i s celým zbytkem systému. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.