Pro koho se může vyplatit pořízení retenčních nádrží na dešťovou vodu?

Retenční nádrže na dešťovou vodu jsou zajisté jednou z moderních technologií, které se díky svojí užitečnosti a efektivitě dostávají velice rychle do povědomí široké veřejnosti. Jenže zároveň se taky může stát, že je ne každý pozemek dokáže využít přesně tak, jak by si mohl jejich majitel představovat. 

Často se nám totiž množí dotazy na to, jakými všemi způsoby lze tyto nádrže využívat. A pro vám přinášíme informace, které zjistíte, pro koho se opravdu vyplatí retenční nádrže pořizovat, a kdo naopak jejich potenciál určitě nedokáže plně docenit.

Zásadním argumentem je zavlažování pozemku

Pro většinu je základním argumentem to, že potřebují kvalitně zavlažovat pozemek. A tento argument je opravdu tím nejzásadnějším, který můžete říct. V posledních letech jste si jako majitelé pozemků nebo zahrádkáři mohli všimnout toho, že se ukazují celé týdny na jaře i v létě, kdy nespadne ani kapka. Přírodní zalévání tak proto víceméně neexistuje, zatím co pozemní zdroje vody jsou k ničemu, protože se kazí nebo vysychá v zásobnících.

V tomto případě pro vás retenční nádrže přinášejí asi tu nejlepší možnou variantu, jak si zařídit náhradní zdroj vody. Dvojnásob kvůli tomu, že studny a podzemní vody jsou mnohdy na kritické úrovni, zatím co zalévání pitnou vodou je drahé a mnohdy i zakázané.

Jenže i v domácnosti tuto vodu použijete

Někteří zákazníci ale netuší výbornou vlastnost těchto nádrží. A to tu, že díky čerpadlu je nemusíte využívat jenom pro zavlažování pozemku jako takového. Vedle zavlažování není žádnou vzácností, že majitelé nádrže používají k ušetření pitné vody v domácnosti. A to konkrétně jako splaškovou vodu do WC. Do nádrží jde voda očištěná od hrubých nečistot, což dává možnost užívat vodu, aniž byste se báli o zanesení řádu.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.