Všechno, co potřebujete vědět o dotacích na dešťovou vodu

Dotace na dešťovou vodu je pracovní název dotace, která umožňuje pomoci s financováním pořízení nádrže na dešťovou vodu a jejího systému. Jedná se přitom o jednu dotaci, na kterou se rozhodně nezaplatí zanevřít. Rozsáhlé systémy jsou sice extrémně kvalitní, ale s kvalitou je pochopitelně vysoká také jejich pořizovací cena.

Nejen našim zákazníkům tak dokáže dotace na dešťovou vodu ušetřit opravdu nemalé peníze, protože se financování může hravě přehoupnout i do desítek a stovek tisíc korun. A dnes si povíme všechno důležité, co byste měli o této dotaci vědět.

Kdo může dotace na dešťovou vodu užívat?

Dá se říci, že víceméně kdokoliv. Není totiž omezeno, jestli dotace může pobírat jenom fyzická osoba, nebo právní osoba či firma. Díky tomu je tak dotace široce dostupná celému spektru klientů bez rozdílu, jestli chtějí nádrží vybavit jenom svoji domácnost a pozemek, nebo jestli se chystají rozšířit o nádrž svůj firemní majetek.

Odkud se dotace vzala a kdo ji poskytuje?

Možná vás to překvapí, ale dotace na dešťovou vodu je vyloženě státní záležitostí. Možná ji budete z vládního PR znát spíše jako „projekt Dešťovka“. Jedná se o jednu z široce dostupných dotací, které veřejnosti poskytuje ministerstvo pro místní rozvoj. Díky tomu tak dochází k financování v rámci opravdu velikého rozpočtu.

Je podání firmou výhodnější?

O dotace pochopitelně můžete žádat také sami, ale má to svoje kritéria. Jedná se o dotaci k technickému dílu, což znamená automatiky to, že od vás bude požadovaná v rámci dotace také adekvátní dokumentace a další podobné záležitosti. Když to podtrhneme a sečteme, tak se vyplatí zařídit dotaci přes nás komukoliv, kdo s takovými záležitostmi už nemá zkušenosti. Naše úspěšnost zařízení je totiž pětadevadesát procent, což znamená, že jen pět zákazníků ze sta na dotaci nedosáhne.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.