Proč jsou nádrže na dešťovou vodu tak efektivní a kvalitní?

Při představě klasické nádrže, si člověk většinou nepředstaví nic impozantního, nebo něco, co by nutně stálo za vzpomínání. Když ale k popisu nádrže přidáme fakt, že je zakopaná v zemi, kde je potencionálně schopná plnit svojí funkci i desítky let, tak se bavíme o jiných hodnotách.

Nádrže na dešťovou vodu, jako je známe dnes, mají doopravdy neuvěřitelné vlastnosti, které pochopitelně stojí za jejich velkou oblibou ve všech kruzích. Ty nejdůležitější vlastnosti vám představíme na následujících řádcích.

Kvalitní plast jménem polyethylen

Polyethylen jako látku zajisté všichni moc dobře znáte. Jedná se o druh plastu, který je jednou z nejdůležitějších novinek, které lidé v posledních desetiletích objevily. Na jednu stranu nesnášený plast, kvůli znečišťování planety, nám ale otevřel také naprosto nové možnosti.

Hlavní předností tohoto materiálu je fakt, že disponuje ohromnou chemickou odolností. V přírodě se tak může rozpouštět i stovky let, což dokazuje jeho odolnost vůči vnějším činitelům. Nádrže na dešťovou vodu tak díky tomu disponují výbornou výdrží a pružností k tomu.

Speciální metoda kroužení nezanechá chyby

Dalším zásadním plusem nádrží na dešťovou vodu, je jejich specifický postup výroby. Při kroužení se používají formy, jako můžeme znát například z keramiky. Jen ve větších rozměrech. 

Metoda kroužení znamená, že se jeden jediný kus hutné hmoty vytvaruje do obrysu dané formy. Specialitou je fakt, že výsledné nádrže na dešťovou vodu, jsou tvořeny jediným kusem. Kroužení tak užívá gravitace a odstředivé síly k vytvarování nádrže. Výsledný produkt je specifický tím, že chybějící spáry eliminují jakákoliv vadná nebo spíše neodolná místa. Tento druh výroby se jinak netýká výhradně nádrží jako takových, ale všeobecně i dalších komponentů v systému.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.